‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf.

De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in november 2022. Een kleine 13 jaar later! De foto’s zijn genomen aan de Veenwal  in de wijk Merwestein.

Bert Dijkstra: ‘Vorige keer heb ik streetview foto’s laten zien van de Veenwal en schreef dat er tientallen bomen in deze buurt zijn verdwenen met nauwelijks herplanting. Dat was niet direct te zien op de 2 getoonde foto’s. Daarom laat ik nu 2 andere foto’s van de Zandwal in 2009 en 2022 zien waar alle bestaande bomen zijn gekapt en waar de verstening enorm is toegenomen.’

‘In het hoekje van het appartementencomplex is nog een toortsvormige boom te zien die in de zomer niet van plan is om een beetje schaduw te geven. Toegenomen hittestress en afgenomen biodiversiteit moet het gevolg zijn van zo’n actie van de gemeente. Wat stond de gemeente voor ogen toen ze dit zo hebben aangepakt. Gaat de gemeente hier nog iets ondernemen of moet de Zandwal het hiermee doen? Vergroening krijgt hier wel een heel rare betekenis.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk